Oulun yliopisto hyödyntää Invencon kehitysalustaa ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” -hankkeessa

syyskuu 26, 2019 Kirjoittanut Referenssit, Uutiset 0 kommenttia

TIMAKO-hankkeen tavoitteena on perunanviljelyn digiloikka

Innovaatioissa aika ja raha on valttia. Oulun yliopiston TIMAKO-hanke sai BusinessFinlandin kaksivuotisen Tutli (Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa) -rahoituksen. Hankkeen tavoitteena on tutkia järjestelmää, joka mittaa ja säätää maaperän kosteusolosuhteita säätösalaojitetulla pellolla. Salaojakaivojen säädön automatisoinnilla on suuri merkitys maanviljelijöille ja maataloudelle.

Oulun yliopisto kilpailutti Proof-of-Conceptin, jolla he hakivat kustannustehokasta sovellusta tietoperäiseen maaperän kosteudenhallintaan. Invenco voitti kilpailutuksen.

Toteutetun ratkaisun perustana toimii Invencon ketterä kehitysalusta InControl, johon integraatio IoT-antureista toteutettiin. Maaperään on upotettu yhteensä lähes sata anturia.

Käyttöliittymää suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Oulun yliopiston ja maanviljelijöiden kanssa. Koepellon sääasema mittaa ilman lämpötilaa, kosteutta, valon määrää, sademäärää ja ilmanpainetta. Mittaustiedot ovat luettavissa reaaliaikaisesti vaikka kännykän ruudulta.

Vuoden lopussa alkaa hankkeen 2. vaihe, jossa päätetään jatkokehityksestä ja kaupallistamistamisesta.

Invenco on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Oulun yliopiston kanssa muissa hankkeissa (mm. OnVisit-vierailijahallinta) ja InControlin kyvykkyydet ovat tulleet heille jo tutuksi. Syy alustan valintaan myös tähän hankkeeseen oli ketteryys ja ja kustannustehokkuus. InControlissa on valmiita palikoita – mm. tietokanta, portaali ja nopea integraatio-valmius. Nyt pystyttiin keskittymään oleelliseen, eli käyttöliittymän suunnitteluun. Nollasta lähteminen ei ollut järkevää kustannussyistä.

Lue lisää ’ Perunanviljelijän digiloikka’

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

KAIKKI ARTIKKELIT

INVENCO OY

Invenco on yritysten suorituskyvyn johtamiseen, tietovarastointiin ja raportointiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio.

Y-tunnus: 1845314-7

Sähköposti: viestinta(at)invenco.fi

AA-Bisnode-2019
TOIMISTOT

VANTAA
Äyritie 18
01510 Vantaa
p. 010 229 0830

TAMPERE
Rautatienkatu 21 C 6. krs
33100 Tampere
p. 010 505 4505

OULU
Uusikatu 53
90120 Oulu
p. 040 546 0465

KUOPIO
Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18, 3. krs
70110 Kuopio
p. 050 350 4088

Copyright © 2019 Invenco Oy | All rights reserved.