Invenco mukana yliopistojen, yritysten ja Business Finlandin kansainvälisessä VISDOM-hankkeessa

kesäkuu 20, 2019 Kirjoittanut Uutiset 0 kommenttia

DevOps/DataOps-informaation visualisoinnin avulla tehoa päätöksentekoon.

Visualisointi tehostaa tiedonvälitystä, erityisesti monialaisessa viestinnässä eri sidosryhmien kanssa ja operatiivisessa toiminnassa. Monet ohjelmistokehitystyökalut tarjoavat jo joitakin visualisointeja, mutta integroidut näkymät, jotka yhdistävät tietoja useista lähteistä, ovat edelleen tutkimusprototyyppitasolla.

VISDOM-projekti kehittää uudenlaisia visualisointeja DevOps-/DataOps-tyyppisen projektin tuottamasta datasta. Tavoitteena on luoda erilaisia näkymiä ja visualisointeja ohjelmistoprosessin ja/tai ohjelmistotuotteen “terveydentilaan”. Tämä tehostaa päätöksentekoa. Invenco hyödyntää projektissa InControl-alustaansa ja sen päälle rakennettavia sovelluksia ja integraatioita.

Kansainväliseen konsortioon kuuluvat Espanja, Hollanti, Suomi, Turkki ja Romania. Suomen konsortiossa ovat mukana Vincit, Qentinel, Invenco, Softagram, Tampereen yliopisto ja Oulun yliopisto.

Projekti alkoi maaliskuussa ja kestää 3 vuotta. Kehitysprojektin aikana määritellään tulevan tuote/palvelukokonaisuuden keskeisten ominaisuuksien toiminnallisuudet. ​Määrittelyjen pohjalta tehdään Proof-of-Concept –toteutus, joka on DevOps/DataOps-kehitysprosessin visualisointituote.

Tällä hetkellä Invencon pääpaino on DevOps/DataOps-työkalujen (esim. testauksen automatisointiin liittyen) tutkimisessa.

”Invenco on jo pitkään seurannut aktiivisesti DevOps- ja DataOps-prosessimallien ympärillä tapahtuvaa kehitystä ja soveltanut niistä saatuja oppeja omaan tuotekehitykseen. Invencon kaltaiselle datan ja analytiikan asiantuntijalle sekä DevOps- että erityisesti DataOps-malli tarjoavat mielenkiintoisen kehyksen toiminnan, prosessien ja niitä tukevien tuotteiden kehittämiseen. On mielenkiintoista nähdä millaisia visualisointiratkaisuja hankkeessa löydetään, ja millaisia tuloksia niiden soveltamisella saavutetaan ohjelmisto- ja analytiikkahankkeiden päätöksenteon tukena”, kertoo Invencon hankevastaava Mika Koivuluoma.

”VISDOM-projektin kaltaiset projektit, joissa yritykset ja yliopistot tekevät yhteistyötä, hyödyntävät kaikkia osapuolia koska tietotaito, ajatukset ja ideat siirtyvät molempiin suuntiin lisäten kaikkien osapuolten kilpailukykyä”, kommentoi apulaisprofessori ja Suomen konsortion koordinaattori Kari Systä Tampereen Yliopistosta.

Projektin kuvaus.

Lisätietoa: Hankevastaava Mika Koivuluoma, p. 040 8355 118, mika.koivuluoma@invenco.fi

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

KAIKKI ARTIKKELIT

INVENCO OY

Invenco on yritysten suorituskyvyn johtamiseen, tietovarastointiin ja raportointiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio.

Y-tunnus: 1845314-7

Sähköposti: viestinta(at)invenco.fi

AA-Bisnode-2019
TOIMISTOT

VANTAA
Äyritie 18
01510 Vantaa
p. 010 229 0830

TAMPERE
Rautatienkatu 21 C 6. krs
33100 Tampere
p. 010 505 4505

OULU
Uusikatu 53
90120 Oulu
p. 040 546 0465

KUOPIO
Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18, 3. krs
70110 Kuopio
p. 050 350 4088

Copyright © 2019 Invenco Oy | All rights reserved.