IBM Cognos Analytics on myös pilvessä

lokakuu 23, 2019 Kirjoittanut Blogit 0 kommenttia

Pilviratkaisut alkavat monen vuoden ponnistelujen jälkeen lisääntyä yritysten käytössä. Tämä näkyy myös Invencon asiakasprojekteissa. IBM Cognoksella on myös erinomaisia ratkaisuja tähän tarkoitukseen.

 

Pilviratkaisuihin siirtymistä tukee myös se, että käyttäjät saavat uudet Cognos-päivitykset heti käyttöönsä.

IBM:n pilviratkaisut lyhyesti

IBM tarjoaa kolmea eri tyyppistä pilviratkaisua Cognos Analytics -asiakkaille: Standard, Plus ja Premium.

Standard-versiolla voit rakentaa dashboardeja ja tarinoita (stories). Tätä on myynnissä rajoitetuin ehdoin.

Plus-versiossa voi edellä mainittujen lisäksi paremmin tutkia ja analysoida dataa. Esimerkiksi data on nopeasti ja paremmin analysoitavissa tavalla, joka ei ole ennen ollut mahdollista.  Cognoksen workspace on taipuisa työtila, jolla ad hocina tutkit dataa ja teet siitä erilaisia löydöksiä.

Premium-versiolla saat edellä mainittujen lisäksi laadukkaampia raportteja ja voit ajastaa raportteja.

BI Cloud -ympäristö tarvitsee alleen enterprise-ratkaisun joko IBM ylläpitämän pilviympäristön tai asiakkaan oman ympäristön. 

IBM Cognos Analyticsin pilviversioon voi tutustua ilmaiseksi

IBM Cognos Analyticsin 30 päivän ilmaisversio on kätevä tapa testata pilven sopivuutta omaan ympäristöön. Sen perustaminen on helppoa ja nopeaa. Siihen saa kytkettyä viisi käyttäjää. Trial-versiossa pääsee kiinni yrityksen omaan on-premise tietokantaan.  

Ilmaiseversiota voi käyttää samoin kuin nykyistä ympäristöä. Sillä voi testata mallinnusta, dashboardeja, tarinoita (stories), tutkia dataa ja tehdä raportteja. Tämä on myös mainio keino tutustua Cognos Analyticsiin, jos yrityksenne harkitsee uutta BI-ympäristöä tai sen vaihtoa. Trial version sisällön voi myöhemmin konvertoida maksullisiin versioihin.

Voit tutustua IBM Cognos Analyticsin ilmaisversioon oheisesta linkistä: https://www.ibm.com/fi-en/products/cognos-analytics

Cognos Analytics ja tietokannat

IBM Cognos Analyticsin pilviversio voi hyödyntää tietokantoja pilvestä kuin myös ladattua dataa. Analyticsiin on myös rakennettu turvallinen portti (secure gateway) on-premise dataan. Pilviversiolla voi analysoida dataa useammasta tietolähteestä samanaikaisesti.

Cognos Analytics kehittyy jatkuvasti

IBM Cognos on kehittänyt raportoinnin käyttökokemusta uudella innovaatiolla: explore experience. Cognos ehdottaa erilaisia visualisointeja sekä analysointikohteita, joiden avulla käyttäjä voi saada uusia oivalluksia datastaan.

Uusimmassa 11.1 versiossa on esimerkisi uusia visualisointeja, väripaletit ovat kustomoitavissa, tuki monisyiselle (multi-grain) faktatauluille.

IBM on panostanut vahvasti tekoälyyn (AI), mikä näkyy Cognos Analyticsissä. Analyticsistä löytyy uutta kyvykkyyttä, kuten vuorovaikutteinen keskustelu, edistynyt analytiikka, AI-ehdotukset visualisoinnille ja oivalluksille (insight) sekä käyttäjäkeskeinen tiedon valmistus ja mallinnus. Katso IBM:n julkaisema demo aiheesta:

Invenco tukee

Invencon asiantuntijat tukevat yritystänne matkalla on-premise-ympäristöstä pilviratkaisuihin sekä uusia asiakkaita Cognoksen käyttöönotossa. Voimme tehdä kanssanne laskelmia, jotta voitte vertailla kuluja on-premise-ympäristö vs. pilviympäristö.

Invencolla on tarjota myös tuki- ja ylläpitopalveluita (Invenco Care) Cognos-asiakkaille. Meillä on usean vuoden kokemus Cognos-ympäristöjen ylläpidosta. Tukipalvelut ovat räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kysy lisätietoja Invencon asiantuntijoilta, mikäli yrityksenne haluaa tutustua Cognokseen tai Cognoksen pilviratkaisuihin.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

KAIKKI ARTIKKELIT

INVENCO OY

Invenco on yritysten suorituskyvyn johtamiseen, tietovarastointiin ja raportointiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio.

Y-tunnus: 1845314-7

Sähköposti: viestinta(at)invenco.fi

AA-Bisnode-2019
TOIMISTOT

VANTAA
Äyritie 18
01510 Vantaa
p. 010 229 0830

TAMPERE
Rautatienkatu 21 C 6. krs
33100 Tampere
p. 010 505 4505

OULU
Uusikatu 53
90120 Oulu
p. 040 546 0465

KUOPIO
Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18, 3. krs
70110 Kuopio
p. 050 350 4088

Copyright © 2019 Invenco Oy | All rights reserved.