Invenco InPlanner konsolidointi konsernilaskenta taloussuunnittelu

Invenco FastClose vastaa konsernilaskennan tarpeisiin

5 syyskuun, 2018 Kirjoittanut Blogit 0 kommenttia

Yleisesti mielletään, että planning-ratkaisu, kuten Jedox tai muut niin sanotusti saman kategorian kansainväliset suunnitteluratkaisut, ovat käytössä puhtaasti vain sisäisen laskennan tarpeisiin; talouden suunnitteluun, raportointiin ja johdon päätöksenteon tueksi.

Näin toki on edelleenkin, mutta uusien tuulien puhaltaessa Invenco inPlanner tulee tarjoamaan myös paljon muuta.

Invencon tarkoitus on tarjota planning-ratkaisun ohella ratkaisua konsernilaskennan tarpeisiin. Jatkossa kansainväliset konsernit voivat laatia myös juridisen konsernilaskennan, konsernin kvartaaliraportoinnin sekä -tilinpäätöksen samalla sovelluksella, Invenco FastClosella, joka toimii Jedox -suunnittelu- ja raportointiratkaisun alustalla.

Jedox on ennen kaikkea talouden suunnittelun väline, jossa esimerkiksi yrityksen eri funktioiden vastuuhenkilöt voivat laatia sekä vuosibudjettinsa, että päivittää rullaavaa ennustettaan kätevästi kuukausittain. Samaan hengenvetoon talouden tärkeät toteumaluvut ovat yritysjohdon saatavilla yhdellä pääsivulla, dashboardilla, joka voidaan laatia jokaiselle yritykselle vastaamaan juuri heidän tarpeitaan.

Talouden suunnittelun ja raportoinnin lisäksi uusi Invenco FastClose konsernilaskenta tulee pureutumaan konsernilaskennan kriittisiin osa-alueisiin. Kuten tiedetään, konsernilaskenta on koettu yhdeksi haastavimmista kirjanpidon ja tilinpäätöksen osa-alueista, jossa vallitsee omat lainalaisuutensa verrattuna sisäiseen laskentaan, mutta jossa myös toistuu hyvin usein samanlaiset parametrisoitavissa olevat viennit ja eliminoinnit.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Konsernilaskentaa pohdittaessa ensimmäisenä tulee mieleen konsernin sisäisten liiketapahtumien eliminointi konsernitasolla. FastClose konsernilaskenta tarjoaa konsernin sisäisten liiketapahtumien automaattieliminoinnin tulos- ja tase-erien kohdalla, mainittakoon esimerkkinä keskinäiset veloitukset, osingonjako tai konserniavustukset. Tämän lisäksi ratkaisussa voidaan automatisoida kurssierojen oikaisu, keskikurssieroja tulos- ja tasekurssien välillä tai konserniliikearvon suunnitelman mukaiset poistot.

Pintaa syvemmälle mentäessä kysymys kohdistuu sitten konsernin sisäisiin katteisiin. FastClose mahdollistaa myös vaihto-omaisuuden sekä pysyvien vastaavien sisäisten katteiden eliminoinnin samoin kuin hankintamenolaskelman laadinnan ja hankintamenon kohdistamista koskevien laskelmien syöttämisen järjestelmään ja miksei myös muuntoeron kirjauksen automatisoinnin. Mikäli konsernissa on vähemmistöosuuksia, on vähemmistöosuuksien esittäminen erillään myös automatisoitavissa ole asia.

Tärkeää juridisessa raportoinnissa on aina kirjausketjun todennettavuus. Audit trailin varmistamiseksi FastClose sisältää konsernitositteiden numeroiden generoitumisen automaattisesti sekä konsernitositteiden säilytyksen Jedoxissa.  Konsernitositteiden tiliviennit voidaan siis automatisoida, jonka jälkeen viennit näkyvät automaattisesti ja reaaliaikaisesti konserniluvuissa, ja ovat totta kai todennettavissa konsernilakanalalla erillisinä vienteinä muista kirjanpitovienneistä.

Konserniraportoinnin näkökulmasta tuloslaskelman ja taseen lisäksi myös rahoituslaskelma ja tarvittaessa myös liitetietojen automatisointi tietyiltä osin on mahdollista toteuttaa FastClosella lakisäänteisten vaatimusten tarpeisiin.

Invenco FastClosen tarkoitus on tarjota ratkaisua ja ennen kaikkea helpotusta lakisääteiseen raportointiin. Näin yrityksellenne ja yrityksenne tärkeille resursseille jää aikaa entistä enemmän itse asiaan, liiketoiminnan johtamiseen.

Invenco FastClosen on suositulla Jedox -suunnittelu- ja raportointiteknologialla toteutettu sovellus. Jedox on palkittu jo kolmantena vuotena peräkkäin raportoinnin ja suorituskyvyn johtamisen ominaisuuksistaan.

Kun haluat kuulla lisää, ole yhteydessä.

Merja Jaakkola
merja.jaakkola@invenco.fi
+358 40 772 9697

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

KAIKKI ARTIKKELIT

INVENCO OY

Invenco on yritysten suorituskyvyn johtamiseen, tietovarastointiin ja raportointiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio.

Y-tunnus: 1845314-7

Sähköposti: viestinta(at)invenco.fi

AA-Bisnode-2019
TOIMISTOT

VANTAA
Äyritie 18
01510 Vantaa
p. 010 229 0830

TAMPERE
Rautatienkatu 21 C 6. krs
33100 Tampere
p. 010 505 4505

OULU
Uusikatu 53
90120 Oulu
p. 040 546 0465

KUOPIO
Kauppakeskus Minna
Haapaniemenkatu 18, 3. krs
70110 Kuopio
p. 050 350 4088

Copyright © 2019 Invenco Oy | All rights reserved.