Ketterästi suunnitteluun – Cramo virtaviivaisti talouden suunnittelua Tabella Business Tools -ratkaisulla

Cramo Tabella budjetointi

Invenco käynnisti keväällä 2015 suunnitteluratkaisun toteuttamisprojektin Euroopan toiseksi suurimman rakennuskonevuokraajan Cramon kanssa.

Perinteisesti on ajateltu että suurella asiakkaalla on suuret projektit. Ei välttämättä enää, sillä kaikki asiakkaat suurista pienempiin voivat lähteä liikkeelle vaiheittain ketterästi ilman pitkää ja monivaiheista vuosien käyttöönottoprojektia.

Tästä on esimerkkinä Invencon asiakas Cramo, joka halusi toteuttaa ensin nopeasti pienen projektin ja vasta myöhemmin toteuttaa useisiin maihin kohdistuvan Roll-Out -hankkeen.

Invencon ja Cramon yhteistyö käynnistyi niin sanotulla PoC-projektilla, joiden suosio on Invencon asiakaskunnassa ollut viime vuosina selvässä kasvussa. PoC:n (Proof-of-Concept) ideana on toteuttaa asiakkaalle nopeasti ja alhaisin kustannuksin jokin rajattu täsmäratkaisu. Kun ratkaisu on toteutettu, asiakas arvioi kriittisesti, haluaako se jatkaa toimittajan kanssa yhteistyötä ja onko valittu väline sopiva heille.

Parempi siis katsoa kuin katua. PoC on eräänlainen happotesti, jossa toimittajan (tässä tapauksessa Invencon) on näytettävä kyntensä. Epäonnistumisen välttämiseksi yhä useammat asiakkaat vaativat järjestelmätoimittajilta PoC-vaihetta ennen varsinaisen projektin käynnistystä ja toimitussopimuksen allekirjoitusta.

Invencon valinta varsinaisten projektien toteutukseen ei ollut vielä PoC-vaiheessa itsestään selvää, vaan kisassa oli vielä mukana neljä muuta järjestelmätoimittajaa.

Cramo vakuuttui Invencon ja Tabellan kyvykkyydestä PoC -aikana. PoC-projekti toteutettiin ripeässä aikataulussa ja Cramo sai alkukesästä 2015 Tabella Business Tools -ohjelmistolla toteutetun budjetointiratkaisun. Seuraavana askeleena Invenco ja Cramo sopivat jatkoyhteistyöstä ja syksyllä 2015 käärittiin hihat molemmilla osapuolilla ja lähdettiin tositoimiin.

Asiat etenivät ripeästi ja syksyllä 2015 Invenco toteutti pilottiprojektina Cramon keskisen Länsi-Euroopan operatiivisille yhtiöille budjettiratkaisun, sisältäen Saksan, Itävallan ja Unkarin kustannuspaikat. Keväällä 2016 projekti laajeni Roll-Out:na Pohjoismaiden operatiivisiin yhtiöihin.

”Olen erittäin tyytyväinen Invenco panokseen projektissa. Nopea reagointi ja havaittujen ongelmien ratkaiseminen yhteistyökumppanin toimesta oli ehdottomasti suuri etu tällaisessa hankkeessa”, toteaa Cramon Business Controller Jukka Hult.

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi yhtiö vuokraa siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa, ja se on Euroopan toiseksi suurin rakennuskonevuokraamo. Cramolla on toimintaa 15 maassa 330 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2015 liikevaihto oli 668 miljoonaa euroa. Kotimaassa yhtiö toimii valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin.

Tabella Business Tools on kustannustehokas työkalu yrityksesi raportoinnin, budjetoinnin ja ennustamisen modernisointiin. Ratkaisu tuottaa luotettavaa täsmätietoa tukemaan tehokkaampaa liiketoiminnan ohjausta ja parempia päätöksiä. Tabella Business Tools yhdistää seurantatietojen raportoinnin, laskennan ja suunnittelun yhteen ja samaan järjestelmään. Tabella tarjoaa vastuuhenkilöille helppokäyttöisen ja käytännöllisen työvälineen budjetointiin, ennustamiseen, liiketoiminnan seurantaan, raportointiin ja analysointiin.

Lisätietoja: 

Jorma Erkkilä

jorma.erkkila(at)invenco.fi

puh. 0400-132119

Categories: Uutiset